Nieuwe vertegenwoordiging visserij in DUPAN

Wageningen, 1 april 2011. Vanaf vandaag is de nieuwe voorzitter van de Combinatie van Beroepsvissers (CvB) Jaap Geleijnse tevens de nieuwe vertegenwoordiger namens de binnenvisserijsector in de Stichting DUPAN. Doede Visser legt per 1 april het voorzitterschap van de CvB neer en draagt daarmee ook zijn zetel in het DUPAN-bestuur over.

 

Jaap Geleijnse begint enthousiast aan zijn functie: "We gaan ervoor!", zegt hij in een reactie, "waarbij ik de samenwerking binnen de gehele visserijsector in Nederland als heel belangrijk zie. Met alle neuzen in dezelfde richting kunnen we goed werk voor de paling verrichten. Wanneer we dus op afzienbare termijn tot overeenstemming komen over één organisatie voor de kust- en binnenvisserij, dan zou mijn rol als voorzitter en DUPAN-bestuurder nog wel eens van korte duur kunnen zijn. Maar daar werk ik dan graag aan mee. "

 

DUPAN-voorzitter Alex Koelewijn: "We zijn zeer blij dat we met Jaap Geleijnse een waardige opvolging hebben voor Doede Visser, die zich vanaf het begin tot aan vandaag met volle overtuiging voor onze stichting heeft ingezet. Hij is ook de initiator geweest om de opvolging binnen DUPAN gestalte te geven via een gezamenlijke zetel voor de gehele visserijsector in het bestuur. Daarmee wordt voor de palingsector een belangrijke stap gezet op weg naar een eensgezinde aanpak voor een duurzaam beheer van de palingstand in Nederland."

 

Jaap Geleijnse is afgevaardigde van de beroepsvissers uit Zuid-West Nederland. Jaap heeft in het verleden verschillende functies bij Rijkswaterstaat vervuld en is sinds zijn pensioen actief voor de kust- en binnenvisserij in Zeeland en Nederland. Onder andere is hij ook voorzitter van de VBC-Veerse Meer. Jaap zal ook namens de CvB plaats nemen in DUPAN en in het bestuur van het Productschap VIS.