Hanos eerste horecaleverancier Duurzaam Paling Fonds

Horecagroothandel Hanos levert uitsluitend nog paling die is voorzien van het Duurzaam Paling Fonds-logo. Hanos kiest hiermee duidelijk voor duurzaamheid en ondersteunt daarmee het herstel en de instandhouding van paling in Nederland. Via het Duurzaam Paling Fonds wordt de aankoop van glasaal, verbetering van kweek- en vangstmethodes en een milieuverantwoorde en diervriendelijke verwerking van paling mogelijk gemaakt.

Het Duurzaam Paling Fonds zal gebruikt worden om jonge paling (glasaal) in Nederlandse zoetwatergebieden uit te zetten en volwassen paling (schieraal) naar open zee te helpen om zich voort te kunnen planten. Nederland is in de laatste decennia vrijwel geheel afgesloten voor trekvissen die van zout naar zoet water gaan en weer terug. Zonder hulp kan de paling in Nederland op den duur dan ook niet overleven. Het Duurzaam Paling Fonds gaat hierbij helpen.

De horeca-ondernemer en de consument herkennen paling van het Duurzaam Paling Fonds aan het logo op de verpakking. Het logo toont aan dat de verkoper zich houdt aan de door DUPAN voorgeschreven duurzaamheidregels en bijdraagt aan het fonds.

HANOS is een internationaal opererende horecagroothandel die 35 jaar geleden is opgericht. Kernwoorden van HANOS zijn kwaliteit, service en scherpe prijzen. Overal in de wereld zijn inkopers actief om bijzondere producten naar de HANOS-vestigingen te krijgen. De groothandel onderscheidt zich dan ook met een exclusief assortiment. Daarnaast staan duurzaamheid en verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Duurzame visvangst wordt op tal van manieren ondersteund. De samenwerking met het Duurzaam Palingfonds is daarvan een sprekend voorbeeld.