René van de Mheen eerste visdetaillist met Duurzaam Paling Fonds-licentie

Visdetaillist René van de Mheen uit Spakenburg is de eerste visdetaillist die paling verkoopt onder het Duurzaam Paling Fonds-logo. René van de Mheen ondersteunt met zijn afnemerslicentie het herstel en de instandhouding van de palingstand in Nederland. Via het fonds van de Stichting DUPAN wordt de aankoop van glasaal, verbetering van kweek- en vangstmethodes en een milieuverantwoorde en diervriendelijke verwerking van paling mogelijk gemaakt.

Het Duurzaam Paling Fonds zal worden ingezet om jonge paling (glasaal) in Nederlandse zoetwatergebieden uit te zetten en volwassen paling (schieraal) naar open zee te helpen om zich voort te kunnen planten. Nederland is in de laatste decennia vrijwel geheel afgesloten voor trekvissen die van zout naar zoet water gaan en weer terug. Zonder hulp kan de paling in Nederland op den duur dan ook niet overleven. Het Duurzaam Paling Fonds gaat hierbij helpen.

De consument herkent de duurzame paling aan het Duurzaam Paling Fonds-logo. Het logo toont aan dat de verkoper de door DUPAN voorgeschreven duurzaamheidsregels onderschrijft en dat de gekochte paling bijdraagt aan het fonds. René van de Mheen heeft het Duurzaam Paling Fonds-logo op zijn verkoopwagen en vrachtwagen staan. Hij geeft aan blij te zijn met de inzet van de Stichting DUPAN voor de paling in Nederland.

De afnemerslicentie is aan te vragen via de eigen palingleverancier die daarvoor een aanvraagformulier heeft. Er zijn geen kosten aan de afnemerslicentie verbonden.